Свет око мене и моја улога у њему

Свет сви видимо другачије, свако га види својим очима. Неки га виде као бели рај, а неки као црни пакао. Бели рај је део света у коме не постоје проблеми. У њему је само срећа. Црни пакао, тешке речи…Овај свет виде лоши људи и људи који имају проблеме, а виде га и многи други.

Ја, ја овај свет видим у свим бојама. Видим га у плавој, розе,жуто…ма, видим га у свим бојама. Некад доминира црна. Када видим свет у коме ја живим, понекад ми дође да побегнем негде далеко. Пожелим да сам на некој другој планети, у некој далекој галаксији, било где, само да нисам у овом окрутном свету. Насиље над децом, убијање недужних људи, пљачке, отмице — зашто се све то дешава? Да ли постоји закон који то све може решити?

Тренутно немам неку значајнију улогу у овоме свету. Само сам дете које не одустаје од себе и своје будућности.Тешко ми је да се уклопим. Смета ми овај свет, смета ми понашање људи на овоме свету. Рекох већ, немам неку значајнију улогу у овоме свету, али бих баш волела да је имам. Волела бих да овај окрутни свет променим баш ја!
(Ивана Николић, 8. разред)