Литерарни конкурс за основце „Моја савршена зима”

Извор: Моје дете
Поштована децо, полако се већ навикавамо једни на друге, ево трећи месец за редом расписујемо нови литерарни конкурс, и сваког месеца одзив талентоване дечице је све већи. Користимо прилику да вам се захвалимо на досадашњој сарадњи и позовемо вас да и даље шаљете своје радове. Зима је свакако једно од најомиљенијих годишњих доба. Сад, можда се одрасли неће сложити са овом констатацијом али деца сигурно хоће. То је један од разлога зашто смо конкурс назвали „Моја савршена зима”.

Конкурс отворен: од 01.новембра до 31. децембра 2018. године до поноћи.
Теме конкурса
Теме конкурса су распоређене у две узрасне категорије:
Од 1. до 4. разреда:
-Мале пахуље су се радовале дечјим осмесима
-Дах зиме, зажмури и зажели
Од 5. до 8. разреда:
-Прве пахуље и нас двоје
-Празници у снежној хаљини

Теме овог литерарног конкурса предложиле су Марица Ферхатбеговић, наставница у Првој основној школи Живинице (Босна и Херцеговина) и Мирјана Бојанић Ћирковић, доктор филолошких наука из Блаца.
Наравно, осим песама и писмених састава на задату тему, и даље можете слати радове друге садржине у оквиру сталног литерарног конкурса под називом „Подели дар”, а ми ћемо их са задовољством објављивати у оквиру категорије ДЕЦА ЗА ДЕЦУ као што смо то и до сада радили.

Општи услови конкурса:
Право учешћа имају сва деца – ученици основних школа из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Републике Српске.
Радови ће бити подељени у две узрасне категорије од I до IV разреда и од V до VIII разреда.
Сваки рад треба да садржи име, презиме, узраст као и име ментора (то може бити родитељ, учитељ или наставник), као и његову сагласност да исти буде објављен. Поред ових података можете нам послати кратку биографију детета у неколико реченица.Наша препорука би била да користите Times New Roman font 12, али није грешка уколико изберете и неки други фонт. Можете нам слати ваше радове у форми поезије или прозе. Један ученик може послати највише један рад у прози и једну песму. Сви пристигли литерарни радови морају бити ауторска дела (не смеју да буду преузети са интернета или неког другог извора).
Рок за достављање радова је: 31. децембар 2018. године до поноћи.
Неблаговремене радове нећемо узимати у обзир, а радове којима недостаје потписана Сагласност нећемо публиковати.
Награде
Најбоље у категоријама наградићемо ситним школским прибором, похвалницама и књигама које ће у ову сврху даривати Креативни центар.
Жири ће доделити: прву, другу и трећу награду у свим категоријама.
Слање литерарних радова
Своје радове нам шаљите на имејл адресу kreativci@mojedete.info са назнаком „МОЈА САВРШЕНА ЗИМА“, а ми ћемо их са задовољством објавити.
На овом линку можете преузети САГЛАСНОСТ која мора бити потписана, скенирана и послата на имејл адресу kreativci@mojedete.info заједно са литерарним радом.