Добра дела су моја звезда водиља

Учинити добро дело није увек лако, али се заувек памти. Сваки дан се дешавају добра дела, а ми не знамо често колико их је око нас. Добра дела треба да су наша идеја водиља…

Свети Сава је путовао светом и помагао људима. Његова дела се данас памте, а памтиће се још дуго. Много људи чини добра дела: ватрогасци, полицајци, људи „Хитне помоћи” итд. Вук Караџић је много помогао нашем народу – много је учинио за наш језик и нашу књижевност. Њега и даље памтимо. Другови и породица много чине за нас. Постоји много добрих људи на овом свету. Добра дела се увек памте и треба да су нам водиља кроз живот јер помажу некоме; да ли је то група људи или једна особа, та акција ће много да значи.

Неки људи ризикују свој живот за нас, утрчавају кад сви други беже. Такви људи се не заборављају и увек ће имати моје поштовање. Постоји много људи који изгубе све и њима треба помоћи.

Има толико добрих људи да се не могу набројати, такав желим бити и ја. Добра дела заувек се памте јер на овом свету има много зла, а на добра дела увек можемо гледати позитивно и она треба да су нам циљ.
(Матеја, 8. разред)