Пријатељство је највеће благо

Пријатељство је највеће благо ( Хелена Дамњановић, 5. разред )

Сви смо се некада сетили ове мудре изреке. Шта уопште значи реч пријатељство ? Покушаћу да одговорим.

Пријатељство је као сакривена чаробна тајна на неком магичном месту. Пријатељство има чаробну моћ. Свако треба имати пријатеља. Као и у свему у животу, и у дружењу има успона и падова. Сигурно сте се некада посвађали са пријатељем, онда још брже помирили. Пријатељи ти помажу да пребродиш неке тешке тренутке и болне ситуације. Моји пријатељи и ја увек се држимо заједно. Када неко у школи нешто не зна , ми му помажемо. Долазимо једни код других кући . Верујем да , као и ја , они ово благо држе закопано у свом срцу негде дубоко.

Поручујем вам да и ви чувате ову чаробну моћ коју доноси право пријатељство. Ако добро не чувате пријатеље , после ћете се кајати. Пријатељ је део вас, ви сте део пријатеља. Сви заједно чините једно моћно биће које може да се бори против свега.

Писмо другарици (Хелена Дамњановић, 5. разред )

Драга моја другарице Милице,

Пишем ти ово писмо из болнице. Као и сваком човеку ни мени није лепо овде. Мада, није толико досадно како сам се надала да ће бити. Имамо играчке, друштво је добро , сестре су љубазне као и доктори. Опорављам се. Надам се да ће ми брзо бити боље и да ћу ускоро изаћи. Како си ми ти, шта радиш, како ти је у школи ? Да ли сте прешли пуно градива? Како су Лидија, Слађа, Милица, наша фудбалерка Биља и остали ? Чула сам да си добила стомачни вирус. Овде су га сви добили. Ја сам примила инфузију и сада ми је боље. Када се видимо причаћеш ми шта сте све радили у школи. Сигурна сам да ћеш ми помоћи да се поново уклопим у свакодневицу. Знаш ли да ми и овде имамо школу. Оцењују нас и оцене ће ми бити пренете у нашу школу. Доста сам учила и добила све петице. Баш супер, зар не? Једва чекам да вас све видим . Не можеш да верујеш да ми чак недостају Дача и Тијана и њихово задиркивање.

Надам се да ћемо се убрзо видети. Чекам твој одговор са нестрпљењем.

Твоја Хелена .<3