О нама

„Рад професора у васпитно-образовном узрастању ученика треба да буде сличан раду вртлара који негује различите биљке. Неке биљке воле сунчев сјај, друге воле хладну сенку, треће обалу потока. Треба им прићи понаособ и пружити одговарајућу негу у складу са конкретном врстом. У супротном, неће бити плодоносне и неће достићи савршенство.”

Овај сајт намењен је ученицима са циљем да са вољом, жељом и љубављу усвајају нова знања из српског језика и књижевности. Забавне игре, квизови знања и остали разноврсни материјали ученицима могу послужити да науче нове лекције и обнове стечена знања. Садржаји на сајту су усклађени са планом и програмом наставе и учења и служе за припремање испита из српског језика и књижевности. Поред тога, на сајту постоје информације о актуелним литерарним конкурсима и смотрама, одабрана литерарна остварења ученика и одабрана дела. Одређени садржаји креирани су за ученике који прате наставу по индивидуалном образовном плану.

Можете нам послати утиске, предлоге, примедбе, коментаре и идеје!

Ивана Ковачевић

О сајту и литерарној секцији
1. ИТ часопис PS Press: Литерарна секција
2. Сајт Моје дете: Литерарна секција и информационо-комуникационе технологије
3. Сајт Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије: Литерарна секција
4. Текст Литерарна секција у целини може се прочитати на Блогу о социјалном укључивању.
5. Рад о сајту награђен је првом наградом на конкурсу Креирање наставних садржаја коришћењем слободног софтвера, у организацији Удружења професора информатике Србије и Министарства трговине, туризма и телекомуникација.
6. Дечји културни центар Београд: Литерарна секција
7. Регионална конференција о блогу и садржајима на интернету.
8. Конференција Нове технологије у образовању.
9. Сајт је препоручен за вежбање и припрему завршног испита.